Woensdag 15 mei 2019

Speldjes / insignes / pins: voor alle gelegenheden

Iemand onderscheiden, uw lidmaatschap tonen of medewerkers herkenbaar laten zijn? Speldjes (ook wel insignes of pins genoemd) zijn uitstekend in te zetten voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Bij Venrooy maken wij de speldjes op maat en voor veel verschillende doeleinden. Wij geven u graag inzicht in 5 situaties waarin een maatwerk speldje / insigne / pin goed kan worden ingezet.

1. Als waardevol bedankje

Iemand bedanken, zoals een waardevolle zakenrelatie of een goed gewaardeerd personeelslid, kan op veel verschillende manieren. Een bedankje in de vorm van een insigne is uniek, vooral omdat het heel persoonlijk gemaakt kan worden. Het is een presentje dat bijzonder goed gewaardeerd wordt.

2. Als presentje bij jubilea

Ieder jubileum is uniek. Het gaat om een feestelijke herdenking die verschillende vormen aan kan nemen. Zo kan het gaan om een persoonlijke gebeurtenis, zoals een huwelijk, maar vaker gaat het om een zakelijke gebeurtenis, zoals de oprichting van een onderneming of een indiensttreding bij het bedrijf. In alle gevallen gaat het om een viering en daar hoort een passend en persoonlijk presentje bij.

3. Als herkenbaar punt

Insignes worden zeker niet alleen gebruikt als presentjes. Zij kunnen ook uitstekend worden ingezet als punt van herkenning. Zo wordt het vaak gezien dat medewerkers van een beursstand dezelfde speld dragen, zodat zij door het publiek makkelijk kunnen worden herkend als personeel. Uiteraard kunnen de speldjes ook in dit geval gepersonaliseerd worden.

4. Als blijk van waardering

Het geven van een blijk van waardering kan in meerdere situaties wenselijk zijn. Bedrijven kunnen hiervoor kiezen om een langdurig loyale zakenrelatie te laten weten dat de loyaliteit zeer gewaardeerd wordt, maar er zijn bijvoorbeeld ook verenigingen die trouwe leden graag een blijk van waardering schenken. In bepaalde situaties valt dit samen met een jubileum, in andere situaties niet. Wel is het zo dat er in alle gevallen kan worden gekozen voor een mooie, unieke speld.

5. Als symbool voor een functie

Veel organisaties met medewerkers die een publieke functie bekleden, zoals baliemedewerkers en receptiepersoneel, kiezen ervoor om hen te voorzien van een mooie speld. Zij dragen deze speld vaak op het uniform, waardoor het gezien wordt als een verrijking van het werktenue.

Wilt u ook een mooi insigne laten maken?

Maatwerk spelden / insignes / pins kunnen voor de meest uiteenlopende gelegenheden worden ingezet. Wilt u voor een bepaalde gelegenheid een unieke speld laten maken? Dan bent u bij Venrooy van harte welkom. U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvend voorstel op maat.


Meer blog items

28 Jun

Graveren van geschenk: maak het persoonlijk!

Het graveren van een geschenk geeft nét dat beetje extra persoonlijkheid aan het cadeau. Een gravure is in de meeste gevallen subtiel aanwezig, maar heeft vaak een waardevolle betekenis. Uiteraard zijn er veel verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om de gravure. Zo kunnen er onder meer namen, teksten en logo’s worden gegraveerd. De gravure bestaat al sinds de 15e eeuw Al eeuwenlang worden eigendommen en geschenken voorzien van een persoonlijke gravure. In de prehistorie werden er al eigendommen gegraveerd. In de Franse plaats Colmar zijn er twee gravures uit het jaar 1398 te bewonderen in het plaatselijke museum. In de 15e eeuw ontstond de druktechniek die we in deze tijd nog altijd kennen. Deze techniek werd voor het eerst toegepast in het zuidwesten van Duitsland, waar zilver- en goudsmeden diverse producten graveerden middels de techniek. Graveren is in het verleden gedaan door middel van krassen en branden. Daarnaast kennen we vanuit een latere tijd ook het graveren met een frees en het etsen. Graveren is niet meer standaard Door de jaren heen is het graveren steeds verder ontwikkeld. Hierdoor zijn er ook steeds meer materialen die kunnen worden gegraveerd. Niet alleen goud en zilver kunnen worden gegraveerd, maar bijvoorbeeld ook glas en hout kunnen worden voorzien van een maatwerk gravure. Venrooy maakt diverse maatwerk producten van verschillende materialen, waaronder goud en zilver. Vanzelfsprekend kunnen wij alle maatwerk producten voorzien van een gravure naar wens om het geschenk extra bijzonder te maken. Een subtiele toevoeging aan ieder geschenk Of u nu een paar manchetknopen, een horloge of bijvoorbeeld een armband laat maken als geschenk; met een gravure wordt het geschenk op subtiele wijze extra persoonlijk gemaakt. U kunt op bijzondere wijze een speciale boodschap toevoegen aan het geschenk. Uiteraard is het mogelijk om te graveren in ieder gewenst lettertype, waardoor het eindresultaat echt perfect aan uw wensen en eisen voldoet. Wij kunnen producten graveren met onder meer teksten, logo’s, slogans, (bedrijfs)namen en initialen. U heeft hier alle vrijheid in. Graveren op maat Venrooy staat voor u klaar wanneer u een geschenk op maat wilt laten maken. Voor de meest uiteenlopende gelegenheden bieden wij diverse mogelijkheden. U kunt zelf uw ontwerp aandragen, maar wij zijn er uiteraard ook om met u mee te denken. Wij willen u graag een bijzonder product bieden waar u echt waarde aan hecht. Wij informeren en adviseren u graag als het gaat om de producten, maar natuurlijk ook met betrekking tot de eventuele gravure. Neemt u gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel op maat.

Verder lezen
Bekijk alle artikelen