Woensdag 26 juni 2019

Graveren van geschenk: maak het persoonlijk!

Het graveren van een geschenk geeft nét dat beetje extra persoonlijkheid aan het cadeau. Een gravure is in de meeste gevallen subtiel aanwezig, maar heeft vaak een waardevolle betekenis. Uiteraard zijn er veel verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om de gravure. Zo kunnen er onder meer namen, teksten en logo’s worden gegraveerd.

De gravure bestaat al sinds de 15e eeuw

Al eeuwenlang worden eigendommen en geschenken voorzien van een persoonlijke gravure. In de prehistorie werden er al eigendommen gegraveerd. In de Franse plaats Colmar zijn er twee gravures uit het jaar 1398 te bewonderen in het plaatselijke museum. In de 15e eeuw ontstond de druktechniek die we in deze tijd nog altijd kennen. Deze techniek werd voor het eerst toegepast in het zuidwesten van Duitsland, waar zilver- en goudsmeden diverse producten graveerden middels de techniek. Graveren is in het verleden gedaan door middel van krassen en branden. Daarnaast kennen we vanuit een latere tijd ook het graveren met een frees en het etsen.

Graveren is niet meer standaard

Door de jaren heen is het graveren steeds verder ontwikkeld. Hierdoor zijn er ook steeds meer materialen die kunnen worden gegraveerd. Niet alleen goud en zilver kunnen worden gegraveerd, maar bijvoorbeeld ook glas en hout kunnen worden voorzien van een maatwerk gravure. Venrooy maakt diverse maatwerk producten van verschillende materialen, waaronder goud en zilver. Vanzelfsprekend kunnen wij alle maatwerk producten voorzien van een gravure naar wens om het geschenk extra bijzonder te maken.

Een subtiele toevoeging aan ieder geschenk

Of u nu een paar manchetknopen, een horloge of bijvoorbeeld een armband laat maken als geschenk; met een gravure wordt het geschenk op subtiele wijze extra persoonlijk gemaakt. U kunt op bijzondere wijze een speciale boodschap toevoegen aan het geschenk. Uiteraard is het mogelijk om te graveren in ieder gewenst lettertype, waardoor het eindresultaat echt perfect aan uw wensen en eisen voldoet. Wij kunnen producten graveren met onder meer teksten, logo’s, slogans, (bedrijfs)namen en initialen. U heeft hier alle vrijheid in.

Graveren op maat

Venrooy staat voor u klaar wanneer u een geschenk op maat wilt laten maken. Voor de meest uiteenlopende gelegenheden bieden wij diverse mogelijkheden. U kunt zelf uw ontwerp aandragen, maar wij zijn er uiteraard ook om met u mee te denken. Wij willen u graag een bijzonder product bieden waar u echt waarde aan hecht. Wij informeren en adviseren u graag als het gaat om de producten, maar natuurlijk ook met betrekking tot de eventuele gravure. Neemt u gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel op maat.


Meer blog items

17 Jun

Horloges als jubileum geschenk

Horloges als jubileumgeschenk    Je bent trots op je medewerker en dat wil je laten blijken! Wij helpen jou graag om de blijk van waardering te laten zien met een bijzonder geschenk. Met een bijzonder geschenk bedoelen wij een horloge. En dan niet alleen voor een medewerker, maar ook voor een bijzondere vrijwilliger of een gewaardeerde zakenrelatie.    Perfect geschenk voor jubilarissen  Een horloge ligt misschien voor de hand, toch maak je er een jubilaris erg blij mee. Zo heb je een mooi cadeau voor een 12,5 jarig jubileum, 25 jarig jubileum of een 40-jarig jubileum. Horloges behoren namelijk tot een van de meest populaire jubileumgeschenken.  Je kan kiezen voor een standaard horloge van een juwelier, maar ook voor een volledig gepersonaliseerde horloge. Mogelijkheden: Wijzerplaat voorzien van een organisatielogo. Wijzerplaat voorzien van het symbool van een organisatie.  Achterdeksel graveren met initialen of data van pensioen.  Door de personalisatie is het een blijvend cadeau voor een medewerker, vrijwilliger of zakenpartner.    Horloges met Zwitsers uurwerk  Van een Zwitsers kwartsuurwerk gaat menig hart sneller kloppen. Een horloge is een klassieker wat bij iedereen past. Je kan er voor kiezen of je een echt gouden horloge laat personaliseren. Ook kan je er voor kiezen om een maatwerk horloge in doublé of staal/chroom te laten graveren.    Logohorloge  Met een logohorloge laat je de blijk van waardering aan zakenrelaties zien. Voor veel organisaties is het heel gewoon om dankbaarheid te tonen aan loyale zakenrelaties. De volledige wijzerplaat, inclusief het logo, wordt speciaal voor jou gemaakt middels een stalen stempel.   Een moment voor het monument  Ben jij bekend met de Sint-Jan in ‘s Hertogenbosch? Dit prachtige monument bestaat in 2022 800 jaar. Om nog veel langer van de Sint-Jan te kunnen genieten kan jij een steentje bijdragen.    Op de webshop bieden wij een uniek horloge aan in een heren- en damesvariant. Het horloge is verkrijgbaar in doublé en zilverkleur. Voor iedere verkochte horloge wordt er € 25,- aan de Sint-Jan gedoneerd.    Door de speciale wijzerplaat draag je letterlijk een stukje van de Sint-Jan met je mee. In de wijzerplaat staat in reliëf de koepel van de Sint-Janskathedraal afgebeeld. Links boven de koepel is in de plaat een bakje gemaakt waarin een stukje tufsteen van de Sint-Jan ligt. Het is een brokje van de tufsteen die bij een recente restauratie werd vervangen door de hardere steensoort trachiet.   Contact  Wil jij meer weten over de horloges en ben je benieuwd of het überhaupt een geschikt geschenk is voor de organisatie, neem dan contact met ons op!       

Verder lezen
03 Jun

Blijvende herinneringen in de sport

Blijvende herinneringen in de sport Medailles en bekers zijn gebruikelijke vormen van erkenning en prijzen in de sportwereld. Hier zijn enkele veelvoorkomende medailles en bekers die in verschillende sportevenementen worden uitgereikt: Medailles: Gouden medaille: Dit is de hoogste onderscheiding die wordt uitgereikt aan de winnaar van een evenement of wedstrijd. Het symboliseert de eerste plaats en wordt vaak geassocieerd met uitmuntendheid en succes. Zilveren medaille: Deze medaille wordt meestal toegekend aan de tweede plaats. Het vertegenwoordigt een uitstekende prestatie, maar net iets minder dan de gouden- medaillewinnaar. Bronzen medaille: De bronzen medaille wordt over het algemeen gegeven aan de deelnemer die als derde eindigt. Het is een erkenning voor het behalen van een podiumplaats, maar staat een stapje lager dan de gouden en zilveren medailles. Bekers: Kampioenschapsbeker: Dit is een grote beker die wordt uitgereikt aan het winnende team of individu van een kampioenschap of groot sportevenement. Het is een symbool van triomf. Wisselbeker: Een wisselbeker is een speciale beker die elk jaar of elke editie van een evenement wordt doorgegeven aan de nieuwe kampioen. De winnaar mag de beker houden tot de volgende competitie, wanneer deze wordt doorgegeven aan de nieuwe kampioen. Trofee: Een trofee is een algemene term die wordt gebruikt voor verschillende soorten bekers en prijzen die worden uitgereikt in de sport. Het kan variëren van kleinere trofeeën voor individuele prestaties tot grote trofeeën voor teamkampioenschappen. De specifieke medailles en bekers die worden uitgereikt, variëren afhankelijk van de sport en het evenement. Veel sportbonden en organisaties hebben hun eigen ontwerpen en tradities als het gaat om prijzen en erkenning voor atleten. Andere mogelijkheden Naast de standaard opties zoals medailles en bekers, kunnen sportfanaten ook op een andere manier in het zonnetje worden gezet. Bedank hen voor hun inzet met bijvoorbeeld: Miniatuurbeeldje: Maak een beeldje dat past bij de sport en reik het beeldje uit aan de nummers 1, 2, 3. Insignes: Een klein speldje kan al een groot gebaar zijn. Sommige mensen verzamelen insignes door jaarlijks aan bepaalde wandel-daagse en marsen mee te doen. Contact Wil je meer weten over andere mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij denken graag mee en leveren uitsluitend maatwerk.

Verder lezen
03 Jun

Speciale maatwerk geschenken

Speciale maatwerk geschenken Laten we voorop stellen, alle geschenken die wij maken zijn maatwerk. Van insignes tot manchetknopen en schrijfwaren. Toch kan het zijn dat je iets speciaals wil geven om medewerkers en zakenpartners te verrassen. Dat kan! Wij hebben namelijk ook specials. Specials als jubileumgeschenk Het kan zijn dat je op zoek bent naar een geschenk dat met geen woord te omschrijven is. Soms valt een jubileum of speciaal moment namelijk niet in een ‘categorie’. Het kan ook zijn dat je zelf iets in gedachten hebt, maar je kan het nergens vinden. Met een special als jubileumgeschenk kan je waarmaken waar je naar op zoek bent. Inspiratie speciale maatwerk geschenken In de loop der jaren hebben wij al veel speciale geschenken mogen maken. Omdat je waarschijnlijk al iets speciaals in je hoofd hebt, heb je deze inspiratie niet nodig. Toch nemen we je graag mee! Bewijs van aandelen Het feit dat je aandelen schenkt is al fantastisch en al helemaal in de vorm van een bewijs wat niet van papier is, maar verzilverd. Dit verdwijnt niet zomaar in een map, maar zal bij medewerkers een prominente plek krijgen. Een sleutelhanger, maar dan net even anders Je hebt sleutelhangers en sleutelhangers. Ze kunnen plat zijn, maar ook 3D en tot in detail uitgewerkt. Zo hebben wij voor Heineken een sleutelhanger gemaakt in de vorm van een brouwketel. De ketel is voorzien van mooie details waardoor het meteen herkenbaar is. Stempel om te verzegelen Misschien verzegel je in deze tijd niks meer met kaarsvet zoals vroeger, toch is dit een chique en speciaal geschenk. Het kan namelijk écht gebruikt worden om iets te verzegelen. Maar het staat ook mooi op een bureau. Wanneer geef je een speciaal geschenk? Dat is geheel aan jou! Er zijn verschillende momenten om een geschenk te geven. Denk bijvoorbeeld aan: Een medewerker die zoveel jaar in dienst is. De organisatie bestaat zoveel jaar. De organisatie heeft een belangrijke mijlpaal behaald. Trouwe partners verdienen het om extra in het zonnetje te worden gezet. Meer over speciale geschenken Al onze geschenken zijn van kwalitatief en hoog niveau. Wij maken uitsluitend maatwerk met veel kennis en vakmanschap. Het gehele proces, van A-Z, wordt zorgvuldig begeleidt en uitgevoerd zodat jij met trots een speciaal geschenk kan geven. Want hoe je het ook went of keert, een geschenk staat altijd voor blijk van waardering en dat moet zichtbaar zijn. Neem contact op Nieuwsgierig geworden of je wil je idee graag voorleggen? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij denken graag mee met de mogelijkheden om een onvergetelijk geschenk te creëren.        

Verder lezen
Bekijk alle artikelen